Liikuntahalli, Kurikka

Urakka:

Teknisten ratkaisujen KVR-urakka

Urakkasumma:

n. 4 mij. €

Tilaaja:

Kurikan kaupunki

Työmaa käynnistyy:

3/2023

Valmistuminen:

8/2024

WasaCon valittiin vuonna 2023 toteuttamaan Kurikan Kiuaskallion liikuntahallin korjaus- ja laajennushanke. Teknisen KVR-urakan ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen reilusti etuajassa ja tilat on luovutettu tilaajalle.

Rakennustyöt käynnistyivät maaliskuussa 2023 olemassa olevien rakennusten purkutöillä sekä vanhan kupolihallin salaojien ja routasuojien uusimisella sekä perustusten vahvistamisella. Laajennusosan suunnittelu käynnistettiin heti urakkasopimuksen solmimisen jälkeen ja maanrakennustyöt aloitettiin huhtikuun lopulla 2023.

Vanhan kupolihallin saneeraustyöt jouduttiin keskeyttämään kesäkuussa 2023. Suunnitelmat menivät uusiksi, kun rakennusvalvonta ilmoitti, että kupolihallin liimapuukaarien tulisi vahvistusten jälkeen kestää nykyvaatimusten mukaiset kuormat.

Alun perin oli siis tarkoitus saneerata kupolihalli ja yhdyskäytävä, mutta ne päädyttiinkin purkamaan, koska niiden korjaaminen olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi kuin uudelleen rakentaminen. Lisäksi päätöksenteossa huomioitiin, että vanhan korjaamiseen sisältyy aina riskejä.

Itse laajennusosa, johon rakennettiin kunto- ja painisali, myös tulevaa uimahallia palvelevat sauna-, pesu-, wc- ja pukuhuonetilat siivous- ja teknisine tiloineen, toteutettiin suunnitelmien mukaisesti. Laajennuksen kokonaisala on n. 1 350 m2. Laajennusosa luovutettiin tilaajalle 15.2.2024.

Uuden liikuntahallin rakennustyöt päästiin käynnistämään huhtikuussa 2024.

Vanhan kupolihallin tilalle rakennetaan uusi suorakaiteen muotoinen liikuntahalli. Alkuperäiseen verrattuna hallin pohjapinta-ala kasvaa noin 200 neliömetriä. Tilat on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta.

Uusi liikuntahalli varustetaan juoksuradalla, pituushyppymontulla ja pelikentällä. Kun pituushyppypaikka on suljettuna, sen päällä on kansi, jonka myötä se on osa juoksurataa. Halliosassa vapaa korkeus on vähintään kuusi metriä.
Uuteen liikuntahalliin tulee myös tekninen tila, inva-wc ja kaksi wc-tilaa sekä varasto, joka sijoittuu väestösuojaan. Pelikentälle tulee hiekkatekonurmi. Pelikentän pinnoitteessa on suunnitelman mukaan viivat pesäpallon kotipesille ja jalkapallokentälle.

Rakennustyöt valmistuvat syys-lokakuussa 2024.

Lue myös uutinen: Kiuaskallion liikuntahallin ensimmäinen rakennusvaihe maaliin etuajassa (28.2.2024)

Kysyttävää?

Ota yhteyttä!

Markku Pihlajamäki

Työpäällikkö

Tomas Ollil

Vastaava työnjohtaja