Kiuaskallion liikuntahallin ensimmäinen rakennusvaihe maaliin etuajassa

WasaCon valittiin vuonna 2023 toteuttamaan Kurikan Kiuaskallion liikuntahallin korjaus- ja laajennushanke. Teknisen KVR-urakan ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen reilusti etuajassa ja tilat on luovutettu tilaajalle.

Rakennustyöt käynnistyivät maaliskuussa 2023 olemassa olevien rakennusten purkutöillä sekä vanhan kupolihallin salaojien ja routasuojien uusimisella sekä perustusten vahvistamisella. Laajennusosan suunnittelu käynnistettiin heti urakkasopimuksen solmimisen jälkeen ja maanrakennustyöt aloitettiin huhtikuun lopulla 2023.

Liikuntahalin laajennusosan viimeistelytyöt käynnissä

Kuvassa liikuntahallin laajennusosan viimeistelytyöt käynnissä.

Kuvassa liikuntahallin laajennusosan sisätila, johon tulee painimatto ja kuntosali.

Mutkia matkassa – suunnitelmat menivät uusiksi kupolihallin saneerauksen osalta

Vanhan kupolihallin saneeraustyöt jouduttiin keskeyttämään kesäkuussa 2023. Suunnitelmat menivät uusiksi, kun rakennusvalvonta ilmoitti, että kupolihallin liimapuukaarien tulisi vahvistusten jälkeen kestää nykyvaatimusten mukaiset kuormat.

Alun perin oli siis tarkoitus saneerata kupolihalli ja yhdyskäytävä, mutta ne päädyttiinkin purkamaan, koska niiden korjaaminen olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi kuin uudelleen rakentaminen. Lisäksi päätöksenteossa huomioitiin, että vanhan korjaamiseen sisältyy aina riskejä.

Itse laajennusosa, johon rakennettiin kunto- ja painisali, myös tulevaa uimahallia palvelevat sauna-, pesu-, wc- ja pukuhuonetilat siivous- ja teknisine tiloineen, toteutettiin suunnitelmien mukaisesti. Laajennuksen kokonaisala on n. 1 350 m2. Laajennusosa luovutettiin tilaajalle 15.2.2024.

– WasaCon osoitti olevansa vastuullinen kumppani pyytäessään tilaajaa pysäyttämään työt, kun saneerattavan osan oletettua heikompi kunto paljastui korjaustöiden edistyessä. Tilaaja reagoi asiaan nopeasti, ja hyvällä yhteistyöllä tilaajan ja suunnittelijoiden kanssa suunnitelmat sekä päätökset uuden hallin rakentamista varten saatiin valmiiksi ennätysajassa. Nopealla ja oikea-aikaisella reagoinnilla pystyimme säästämään toteutettavan hankkeen kokonaiskustannuksia, ja lopputuloksena käyttäjät saavat toisen vaiheen valmistuttua uudet ja ajanmukaiset harjoitustilat käyttöönsä, kertoo WasaConin tuotantojohtaja Veikko Jokimäki.

Kuvassa on käynnissä vanhan kupolihallin purkutyöt.

Toinen rakennusvaihe käynnistyy huhtikuussa

Uuden liikuntahallin suunnittelutyöt ja hankintojen kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Rakennusvaihe päästään käynnistämään huhtikuussa.

Vanhan kupolihallin tilalle rakennetaan uusi suorakaiteen muotoinen liikuntahalli. Alkuperäiseen verrattuna hallin pohjapinta-ala kasvaa noin 200 neliömetriä. Tilat on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta.

Uusi liikuntahalli varustetaan juoksuradalla, pituushyppymontulla ja pelikentällä. Kun pituushyppypaikka on suljettuna, sen päällä on kansi, jonka myötä se on osa juoksurataa. Halliosassa vapaa korkeus on vähintään kuusi metriä.
Uuteen liikuntahalliin tulee myös tekninen tila, inva-wc ja kaksi wc-tilaa sekä varasto, joka sijoittuu väestösuojaan. Pelikentälle tulee hiekkatekonurmi. Pelikentän pinnoitteessa on suunnitelman mukaan viivat pesäpallon kotipesille ja jalkapallokentälle.

Rakennustyöt valmistuvat syys-lokakuussa 2024.

Kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä!

Markku Pihlajamäki

Työpäällikkö