WasaConin työmaa valittu Vuoden 2012 Rakennusmestarityöksi

WasaConin työmaa Westenergyn jätteenpolttolaitos sai merkittävän tunnustuksen.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n Vaasan piirin yhdistykset on valinnut Westenergy Oy Ab:n jätteenpolttolaitoksen vuoden 2012 Rakennusmestarityöksi. Westenergyn jätteenpolttolaitoksen pääurakoitsijoina toimivat betoniurakasta vastannut Lemminkäinen Talo Oy ja teräsurakasta sekä hallintorakennuksen rakennusurakasta vastannut WasaCon Oy. Kunnialaatta julkistettiin Westenergyn jätteenpolttolaitoksella keskiviikkona 23.10.2013.

Valinnassa vuoden rakennusmestarityöksi tärkeimmät kriteerit olivat kohteen laajuus, rakenneratkaisut ja toteutustapa.

Rakennuksen pituus on 160 metriä, korkeus 42 metriä. Laitoksen pinta-ala on 16.000 m2 7 hehtaarin tontilla.

Rakennusliike WasaCon on vastannut voimalaitosrakennuksen teräsrakenneurakasta, joka on sisältänyt julkisivun teräsrakenteet, julkisivupaneelit, ovet, ikkunat, katot ym. WasaCon on lisäksi rakentanut Westenergyn hallintorakennuksen toimisto-, sosiaali-, kokous- ja auditorio- sekä saunatiloineen. Jätteenpolttolaitoksen ja hallintorakennuksen teräsrakenteet on toimittanut WasaSteel Oy.

Rakennusurakoiden työpäällikkönä on toiminut WasaConin työpäällikkö Martti Sillanpää. Jätteenpolttolaitoksen vastaavana mestarina on toiminut WasaConin Timo Pahkala ja hallintorakennuksen vastaavana mestarina WasaConin Ville Ollila.

Westenergyn jätteenpolttolaitos hyödyntää syntypaikkalajiteltua polttokelpoista jätettä muuttamalla kierrätyskelvottoman jätteen sisältämän energian tehokkaasti, turvallisesti ja puhtaasti. Vaasan Sähkö Oy käyttää jätteenpolttolaitoksen tuottaman höyryn sähkön ja kaukolämmön tuotannnossa. Westenergyn jätteenpolttolaitos tuottaa yli kolmasosan Vaasan alueen kokonaiskaukolämpömäärästä sekä tuottaa sähkö noin 7000 kaupunkiasunnon tarpeisiin.