WasaConin rakentamat päiväkodit otettiin käyttöön Vaasassa ja Nokialla

Päiväkoti Verkanappulat Oy:n kaksi uusinta päiväkotia valmistuivat Vaasan Länsiniittyyn ja Nokian Harjuniittyyn vuoden 2022 lopussa ja ne otettiin käyttöön heti vuodenvaihteen jälkeen. Päiväkodit toteutettiin WasaGroupin ja WasaConin yhteistyönä.

Elokuussa 2021 Vaasan ja Nokian kaupungit käynnistivät tahoillaan tontinluovutuskilpailun, jossa etsittiin rakennuttaja-palveluntuottajaparia päiväkodille.

”Olemme toteuttaneet Verkanappuloiden kanssa lukuisia onnistuneita päiväkotiprojekteja, ja vuosien varrella hioneet konseptistamme oikein toimivan. Tämä huomattiin niin Vaasassa kuin Nokiallakin, ja meidät valittiin toteuttajaksi molempiin hankkeisiin. Hankkeille oli asetettu varsin tiukka aikataulu, ja sen vuoksi meille oli tärkeää saada molempiin kohteisiin pääurakoitsijaksi oman konsernin WasaCon,” WasaGroupin rakennuttajapäällikkö Mikko Nyrhinen kertoo.

Nappulaharjun päiväkoti, Nokia

Tiukka aikataulu haastoi projektitiimin

Hankkeiden suunnittelu alkoi tammikuussa 2022, rakentaminen kesän kynnyksellä ja luovutus ajoittui joulun ja uudenvuoden välipäiville. Hirsirakenteisten päiväkotien pinta-ala on 930m2 ja niissä on tilaa noin 100 varhaiskasvatusikäiselle lapselle.

Projektipäällikkönä molemmissa hankkeissa toimi WasaConin Ville Sillanpää.

”Kahden työmaan samanaikainen läpivienti oli melkoinen puristus, mutta toisaalta hankkeet tukivat toisiaan ja pystyimme hyödyntämään synergiaa esimerkiksi hankinnoissa. Emme olisi selviytyneet tiukasta rakentamisaikataulusta ilman projektiryhmän hyvää yhteistyötä – tiivis aikataulu edellytti ammattitaitoista suunnittelua ja toisaalta nopeaa reagointia yllättävissä tilanteissa, joita työmaalla aina syntyy,” Sillanpää sanoo.

Länsiniityn päiväkoti, Vaasa

Erinomainen lopputulos

Päiväkoti Verkanappulat Oy:n johtaja Minna Takkula on tyytyväinen hankkeiden lopputulokseen.

”Tilat vaikuttavat oikein toimivilta, sillä niihin suunniteltiin useita arkea helpottavia ratkaisuja kuten tilavat kuraeteiset, hyvin saavutettavat varastot ja riittävästi pienryhmähuoneita. Pidän myös siitä, millä tavalla hirsirakentaminen näkyy tiloissa, ja piha-alueethan ovat aivan mahtavat,” hän sanoo.

Molemmat päiväkodit toteutettiin Wasa360-palvelumallilla, jossa WasaGroup vastaa hankkeen rahoituksesta, suunnittelusta, toteutuksesta ja kiinteistön ylläpidosta sen elinkaaren ajan.

”Minulle on tärkeää tietää, että hankkeet etenevät sovitusti, vaikka en itse vierailisi työmaalla viikoittain. WasaGroupin kanssa hankkeet suunnitellaan aina perinpohjaisesti, sovitut asiat kirjataan ylös ja niistä pidetään kiinni. Niin tapahtui tälläkin kerralla – kaikki sujui niin kuin oli suunniteltu,” Takkula sanoo.

Lue myös Finnlamellin juttu päiväkodeista.

Yksi hanke, yksi kumppani.

Haluatko tietää lisää hankkeesta?

Ota yhteyttä!

Ville Sillanpää

Projektipäällikkö