WasaCon toteuttaa mittavan saneerauksen Vaasassa

WasaCon on valittu urakoitsijaksi Vaasassa Kasarminkatu 14:sta sijaitsevan kerrostalon mittavaan saneeraukseen.

40 asuntoa ja 4 liiketilaa käsittävässä vuonna 1959 valmistuneessa rakennuksessa toteutetaan kattavan saneerauksen lisäksi muita perusparannustöitä. Putkisaneeraus on ns. perinteinen putkisaneeraus, jossa vanhat vaihdetaan uusiin vanhojen putkien pinnoittamisen sijaan.

Saneerauksessa uusitaan talon LVIS-tekniikka kokonaisuudessaan lukuunottamatta asuntojen sisäpuolisia sähköjä ja lämpölinjoja. Urakka sisältää myös rakennuksen salaojien ja kellarin vesieristeiden uusimisen, asbestien poistamisen ja hormien paloturvallisuuden lisäämisen.

Asuntojen osalta uusitaan kylpyhuoneiden pinnat, ovet ja kalusteet sekä keittiöiden sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtoratkaiusja. Asuntoihin asennetaan samassa yhteydessä antenni- ja IT/telejärjestelmät.

Kattavan saneerauksen lisäksi taloon rakennetaan uusi saunaosasto ja yhteiset pesutilat laitteineen uusitaan. Myös pihalla tehdään muutos- ja parannustöitä, kun rakennetaan uusia pyörä- ja jätekatoksia, uusitaan piharakenteita, laatoituksia, istutuksia ja pihavarusteita.

Mittavan ja perusteellisen saneerauksen urakka-aika on 7 kuukautta.

”Perinteinen putkiremontti on mittava saneeraus, mutta hyödyllinen taloyhtiölle ja asukkaille. Perinteisessä putkiremontissa vanhat putket vaihdetaan kokonaan uusiin ja samalla päivitetään kiinteistön sähkötekniikkaa, vedeneristystä, pintarakenteita ja ilmanvaihtoa vastaamaan nykypäivän määräyksiä ja vaatimuksia.”, sanoo WasaCon Oy:n tuotantojohtaja Ari Tyynismaa.

”Kattavassa remontissa saadaan putkistojen uusimisen lisäksi lisättyä sähkölaitteiden käyttöturvallisuutta, vedeneristyksen ja rakenteiden laatua sekä yleistä asumismukavuutta.”, Tyynismaa jatkaa.