Uusi päiväkoti Vaasan Kivihakaan

Vaasan Kivihaan, Bölen ja Metsäkallion lapsiperheiden tarpeisiin kaivattu päiväkoti on löytämässä ratkaisun viime hetkillä.

Vaasan kaupunki on tehnyt ostopalvelusopimuksen päivähoitopalvelujen tuottamisesta Provida Oy:n kanssa. Uuden päiväkodin pitäisi avautua jo 1.8.2015. Uudelle päiväkodille on nyt löytymässä tilat Kivihaantien varrelta, kun nykyinen ravintolakiinteistö on tarkoitus muuttaa päiväkotikäyttöön.

Provida on iloinen, että uudelle päiväkodille on löytynyt erinomainen paikka, jonka myös Vaasan varhaiskasvatushallinto on hyväksynyt.

Katja Rajala, toimitusjohtaja, Provida Oy

Uusi päiväkoti edustaa uutta ajattelua, jossa päiväkodin sijainti on asutusalueen sijaan työmatkojen varrella.

Usein pienten lasten ’työpäivät’ ovat perheen pisimmät, koska heidät jätetään aamuisin työmatkalla ensimmäisenä päiväkotiin ja haetaan aivan viimeisenä ennen kotiin paluuta. Haluamme pystyä tarjoamaan tähänkin vaihtoehdon hyvän sijainnin avulla.

Tässä päiväkodissa valttina on erityisesti perheen arjen logistiikan helppous.

Katja Rajala, toimitusjohtaja, Provida Oy

Ohikulkuliikenne on siirtynyt uudelle ohitustielle, joten liikenteen haitat ovat itse asiassa vähäisemmät kuin keskustoissa, joissa ruuhkat aiheuttavat seisovia pakokaasuja.

Lisäksi aivan päiväkodin vieressä sijaitsee mahtavat metsät metsäretkiä varten! Itse kiinteistö on valoisa ja kaunis. Yhteistyö arkkitehdin kanssa sujui hyvin ja saimme ratkaistua kolmen lapsiryhmän tarpeet.

Katja Rajala, toimitusjohtaja, Provida Oy

Päiväkodin toimitilakartoituksessa on avustanut WasaGroup Oy. ”Nykyään ravintolakäytössä oleva rakennus on valmistunut vuonna 2011, ja muutostöiden jälkeen voimme tarjota päiväkodin työntekijöille ja lapsille käytännössä uudet ja laadukkaat tilat”, sanoo WasaGroup Oy:n toimitusjohtaja Ari Tyynismaa.

Kiinteistöinvestoinnista vastaa vaasalainen WasaGroup Funds -kiinteistökehitysrahasto. WGF-kiinteistökehitysrahastot ovat tarjonneet yksityisten sijoittajien rahoituksen turvin uusia toimitiloja yrityksille. WGF-kiinteistökehitysrahastot on nyt laajentamassa toimintaansa julkisten palveluiden tila- ja investointitarpeiden ratkaisemiseen yksityisellä rahoituksella.

Olemme perustamassa uutta WGF II –kiinteistörahastoa, joka rahoittaa tämän päiväkoti-investoinnin. Kiinnostus sijoittajien suunnalta on ollut todella kova, kun voimme tarjota jatkossa sijoittajille mahdollisuuden olla rahoittamassa myös oman alueensa julkisten palveluiden tarvitsemia tiloja.

Jani Peräsarka, toimitusjohtaja, WasaGroup Funds

Uuden päiväkodin rakennuslupahakemus on jätetty. Jos kaikki etenee aikataulussaan, Vaasan Kivihaan, Bölen ja Metsäkallion lapsiperheille on tarjolla päiväkoti jo kesälomien jälkeen.

Aiheesta muualla: