Työpäällikkö Veljo Kärbo: ”Tunnen olevani voittajajoukkueessa.”

Rakennusinsinööri Veljo Kärbo toimii työpäällikkönä WasaConin Helsingin-toimistolla ja vastaa yhtiön hankkeista Etelä-Suomessa.

Rakennusalalta Veljolla on kokemusta jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

”Ensin työskentelin kirvesmiehenä noin kymmenen vuotta. Vähitellen kiinnostuin työnjohtopuolen tehtävistä ja hakeuduinkin sitten opiskelemaan rakennusinsinööriksi. Valmistuin vuonna 2013 ja sen jälkeen olen työskennellyt työnjohtajana ja vastaavana työnjohtajana lähinnä asuntotuotannon parissa,” Veljo kertoo.

Työpäällikkönä hän vastaa WasaConin hankkeista Etelä-Suomen alueella. Parhaillaan Veljolla on käynnissä kaksi kohdetta, Autoklinikan uudet toimitilat Lohjalla ja Hämeenlinnan Tiiriöön rakenteilla oleva liikekeskus.

”Huolehdin siitä, että kohteet valmistuvat aikataulussaan, sovitun budjetin mukaisesti ja että laatu on priimaa. Sen lisäksi teen myös paljon hankintoja,” hän kertoo.

Uusi työ oli askel pois omalta mukavuusalueelta

Veljo kertoo, että ei varsinaisesti etsinyt uutta työtä, mutta pitkän pohdinnan jälkeen päätti kuitenkin tarttua hänelle tarjottuun tehtävään.

”Olin itse ajatellut olevani valmis työpäällikön saappaisiin vasta viiden vuoden päästä. Päätös työpaikan vaihtamisesta ei ollut helppo, mutta lopulta uusi, entistä haastavampi toimenkuva alkoi tuntua houkuttelevalta. Rekrytointiprosessin aikana kyselin tarkasti WasaConin tulevaisuudensuunnitelmista, ja vaikutuin myös yhtiön hyvästä vireestä,” hän sanoo.

Veljolle tuli hiljattain täyteen puoli vuotta uudessa tehtävässä.

”Työ on pääosin vastannut odotuksiani – paljon on ollut uutta opeteltavaa eikä haasteilta ole voinut välttyä. Olen kuitenkin ylpeä siitä, että uskalsin hypätä pois mukavuusalueeltani entistä vastuullisempiin tehtäviin. Toistaiseksi olen ainoa wasaconlainen pääkaupunkiseudun konttorilla, mutta onneksi saan hyvin tukea kollegoiltani Vaasasta,” hän kertoo.

WasaConilla on tekemisen meininki

WasaCon on viime vuosina kasvanut ja laajentanut toimintaansa Vaasasta pääkaupunkiseudulle Etelä-Suomeen. Veljo sanoo, että positiivinen vire näkyy kaikessa yhtiön toiminnassa.

”Kokoonnumme säännöllisesti yhteen toimihenkilöiden kanssa, ja sitä kautta olen saanut paljon tietoa esimerkiksi yhtiön taloudellisesta tilanteesta ja tulevaisuudennäkymistä. Kaikesta huokuu hyvä tekemisen meininki ja minustakin tuntuu, että olen voittajajoukkueessa,” hän toteaa.

Vapaa-aika on myös joukkuepeliä

Veljo kuvailee työyhteisöään urheilutermein voittajajoukkueeksi ja sama pätee kotiväkeenkin.

”Tykkäämme harrastaa perheen kesken liikuntaa – talvella hiihtoa ja kesällä pyöräilyä. Myös uimassa käymme säännöllisesti, se on minun ja kahden tyttäreni yhteinen juttu.”

Kiinnostaako ura WasaConilla?

Ota rohkeasti yhteyttä!