Rakennusalan konkari Ari Paukkonen nauttii vapaudesta WasaConilla

Ari Paukkonen tuli WasaConille vuonna 2022 vastaavaksi työnjohtajaksi. Ensimmäinen työmaa oli Lohjalla, jonne alettiin rakentamaan Autoklinikalle uusia liiketiloja.

Projekti on jo päättynyt ja Ari on ollut Kurikan Kiuaskallion työmaalla vastaavissa tehtävissä. Siellä on rakennettu uutta ja korjattu vanhaa.

Arilla on pitkä historia erilaisista rakennusalan tehtävistä. WasaConille hän tuli Lujatalolta vastaavan mestarin tehtävistä. Hän on toiminut myös yrittäjänä yli 20 vuoden ajan. Koulutukseltaan Ari on rakennusmestari.

Jokainen työpäivä on erilainen

Mutta mitä kaikkea vastaan työnjohtajan tehtävän kuvaan kuuluu?

– Vastaava työnjohtaja vastaa koko työmaan toiminnasta aina työturvallisuudesta talouteen. On tärkeää, että pysytään aikataulussa ja budjetissa sekä huolehditaan työturvallisuudesta, kertoo Ari vastuullisesta roolistaan. Työ sisältää myös erilaista raportointia, ohjeistamista ja jatkuvaa valvontaa työmaalla, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin, avaa Ari työnkuvaansa lisää.

– Jokainen päivä on erilainen, joka päivä on uusia haasteita ratkottavana ja joka päivä oppii uutta, toteaa Ari. Välillä on kiireisempää ja välillä rauhallisempaa, niin kuin jokaisessa työssä. Käymme joka aamu työmiesten kanssa läpi, mitä päivän aikana tehdään ja mitä on saatava aikaiseksi. Kerran viikossa tehdään työturvallisuusmittaus ja pidetään palaveri urakoitsijoiden kanssa. Työmaakokouksia pidetään kerran kuukaudessa.

Vapaus, avoimuus ja erinomainen työilmapiiri

Mitkä asiat saavat Arin viihtymään WasaConilla?

– Ehdottomasti vapaus hoitaa tehtäviä omalla tyylillään tiettyjen raamien puitteissa. Meillä on myös avoimuuden kulttuuri ja erinomainen työilmapiiri. On hienoa, että kiireiset esihenkilöt soittavat ja kysyvät kuulumisia, on tunne, että minua ja työtäni arvostetaan, iloitsee Ari.

Entä mitkä ovat niitä työsi ikävämpiä puolia?

– Huonot säät. Kovat pakkaset ja sateet. Ne aina veroittavat vähän työpäivän tunnelmia, Ari toteaa.

Vapaa-ajalla merellä ja tien päällä

Ari ei halua rakennustehtävistä eroon vapaa-ajallaankaan. Hän nimittäin harrastaa pienoisrautateiden kokoamista. Lisäksi hän harrastaa 3D-piirtämistä ja tulostusta, tietotekniikka yleisesti ottaen on ollut aina Arin sydäntä lähellä.

Lisäksi Ari viihtyy merillä ja järvillä veneilemässä perheen ja ystävien kanssa, ja tykkää hän myös narrata kalojakin. Jos Ari kaipaa vielä veneitäkin enemmän vauhtia päiväänsä, vaihtaa hän kulkupelin moottoripyörään.

Kiinnostaako ura WasaConissa?

Ota rohkeasti yhteyttä!

Jenny Peräsarka

Henkilöstöpäällikkö