Klemettilän liikekiinteistö Vaasassa on pohjalaisen osaamisen taidonnäyte

Airaksinen Invest Oy on kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa ja hallinnoi yli kahtakymmentä kiinteistöä pääosin Vaasan keskustan alueella. Yhtiön viimeisin investointi on syksyllä 2022 Klemettilään valmistunut liikerakennus.

Klemettilän liikerakennuksen toteuttajaksi Airaksinen valitsi toisen paikallisen toimijan, WasaConin.

”WasaConin tarjous oli kilpailukykyisin ja lähdimme oikein mielellämme toteuttamaan hanketta yhdessä heidän kanssaan. Olemme tehneet yhteistyötä ennenkin, minkä vuoksi tiesimme WasaConin luotettavaksi ja osaavaksi urakoitsijaksi,” Airaksinen Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Airaksinen sanoo.

WasaCon on aiemmin toteuttanut Airaksinen Yhtiöille Asemaparkin pysäköintitalon vuonna 2009 sekä vanhan Postitalon kylkeen nousseen lisärakennuksen, vuonna 2018 valmistuneen 10-kerroksisen peilitalon.

”Airaksinen on pitkäaikainen kumppanimme Vaasassa, ja Klemettilän hanke tarjosi meille mahdollisuuden jatkaa sujuvaa yhteistyötä heidän kanssaan. Hankkeen myötä pääsimme pilotoimaan uudistettua toimintamalliamme, joka osoittautuikin oikein toimivaksi tässä aikataulullisesti varsin haastavassa hankkeessa,” WasaConin toimitusjohtaja Aivar Juus sanoo.

Kaikin puolin poikkeuksellinen hanke

Hieman yli 1600 m2:n liikekiinteistö sijaitsee kolmionmuotoisen tontin kärjessä Vaasan keskustan välittömässä läheisyydessä Klemettilässä. Työmaa-alue oli ahdas ja sijainniltaan haastava, mutta hyvän suunnittelun ansiosta rakentamisesta ei aiheutunut merkittävää haittaa alueen muille toimijoille tai liikenteelle.

”Tontin muoto inspiroi ja osittain myös pakotti arkkitehdin suunnittelemaan tavanomaisesta liikekiinteistöstä poikkeavan rakennuksen. Lisäksi kohteen julkisivuissa pilotoitiin Ruukin patinapintaisia sandwich-paneeleita ensimmäistä kertaa Suomessa, mikä sekin edellytti joustavuutta urakoitsijalta. Toteutuksena Klemettilän liikekiinteistö ei ollut helpoimmasta päästä, mutta WasaCon onnistui erittäin hyvin ja lopputulos on oikein näyttävä,” Jukka Airaksinen kertoo.

Liikerakennuksen suunnitteli arkkitehti Sami Rintamäki vaasalaisesta Arkkitehdit Rintamäki Viljanen + J Oy:stä ja julkisivupaneelit tulivat Ruukin tehtaalta Alajärveltä. Kaiken kaikkiaan hanke on siis erinomainen osoitus pohjalaisesta osaamisesta.

Kiinteistö valmistui ajallaan tiukasta aikataulusta huolimatta

Rakennustyöt tontilla käynnistyivät tammikuussa 2022 ja avaimet luovutettiin Airaksiselle syyskuun ensimmäisenä päivänä – työmaavaihe kesti siis vain noin seitsemän kuukautta. Lokakuussa tiloihin avattiin Clas Ohlsonin myymälä.

”Tämän mittakaavan hankkeissa tulee lähes poikkeuksetta viivästyksiä, mutta Klemettilän kiinteistö valmistui juuri ennalta sovitun mukaisesti. Meidät pidettiin kaiken aikaa tietoisina työmaan etenemisestä, pienet viivästykset kurottiin kiinni ja muutenkin kaikesta näki, että WasaConille oli kunnia-asia saada kiinteistö luovutettua ajallaan,” Airaksinen sanoo.
Jukka Airaksinen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen hankkeen lopputulokseen, ja myös vuokralaisen näkökulmasta tilat ovat toimineet moitteettomasti.

”Toisaalta, jos käyttöönoton jälkeen ilmenisi jotain puutteita, luotan WasaConin hoitavan nekin kuntoon moitteetta. Meille on rakennuttajana ensiarvoisen tärkeää, että kumppanimme on vakavarainen pitkään toiminut yritys, joka tarvittaessa huolehtii myös takuuajan korjauksista,” hän lisää.

Yksi hanke, yksi kumppani.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä!