Kaksi hirsipäiväkotihanketta käynnissä

WasaCon toteuttaa parhaillaan kahta hirsipäiväkotihanketta WasaGroupille. Viime vuosina puusta on tullut suosittu materiaali päiväkotirakentamisessa.

WasaCon Oy:llä on toteutuksessa kaksi hirsirunkoistapäiväkotihanketta, jotka molemmat toteutetaan kaupungin järjestämän julkaisen kilpailutuksen perusteella yhteistyömallilla. WasaConin ja WasaGroupin yhteistyömalli soveltuu erinomaisesti julkisiin kilpailuhankkeisiin, ja yhteistyö hankkeissa on jo osoittanut kilpailukykynsä. Julkinen sektori muuttaa enenevässä määrin kiinteistöstrategiaansa kiinteistöjen omistamisesta kiinteistöjen käyttäjäksi tai palvelujen ostajaksi, joissa palveluntuottaja sisällyttää palveluunsa toimintaa palvelevat tilat.

”Päiväkotien rakentaminen on erityisen mukavaa, koska silloin rakennamme tuleville sukupolville. Viiden lapsen isänä tiedän, kuinka tärkeä päiväkoti on perheille. Toivomme, että päiväkotien tulevat käyttäjät, lapset ja henkilökunta, ovat tyytyväisiä lopputulokseen”, sanoo WasaCon Oy:n toimitusjohtaja Aivar Juus.

Vuodenvaihteen tienoilla valmistuu uusi Länsiniityn päiväkoti Vaasaan sekä Harjuniityn päiväkoti Nokialle. Molemmat toteutettavat päiväkodit ovat noin 1000 neliön kokoisia viisiryhmäisiä hirsipäiväkoteja, jotka tulevat palvelemaan noin 100 lapsen päivittäistä hoitotarvetta. Palveluntuottajana päiväkodeissa tulee toimimaan Verkanappulat Oy, rakennuttajana hankkeissa toimii WasaGroup Oy, suunnittelusta on vastannut WasaPlan Oy ja rahoittajana on Tuohex Kiinteistörahasto.