Isokyrön monitoimihalli käyttöön aikataulussaan

WasaGroup toteutti hankkeen KVR-urakkana vastaten suunnittelunohjauksesta ja rakentamisesta. Pääurakoitsijana toimi rakennusliike WasaCon, joka sai rakennustyöt valmiiksi ajallaan. Upouusi monitoimihalli, Isokyrö Areena, otetaan käyttöön helmikuun alussa.

Onnistuneen suunnittelun ja toimivan työmaaohjauksen ansiosta uusi liikuntahalli luovutettiin tilaajalle kaksi viikkoa etuajassa. Isokyrön kunnan rakennustoimikunnan puheenjohtaja Jaakko Pukkinen on tyytyväinen hankkeeseen ja lopputulokseen. Hän iloitsee siitä, että kuntalaisten hyvinvointia ja terveydenedistämistä palveleva kokonaisuus on heti helmikuun ensimmäisestä päivästä alkaen täydessä käytössä. Niin urakoitsija kuin loppukäyttäjäkin ovat tyytyväisiä hyvin sujuneeseen yhteistyöhön.

”Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja hankkeen aikana käynnissä olleeseen jatkuvaan keskusteluyhteyteen kaikkien osapuolten välillä”, sanoo rakennustoimikunnan puheenjohtaja Jaakko Pukkinen.

Hanke oli haastava toteuttaa keskelle toimivaa koulukeskusta. Rakennustyömaan ja kouluympäristön ympäristön turvallisuus huomioitiin suunnittelussa ja rakentamisessa, ja koko hankkeen ajan on käyty vuoropuhelua urakoitsijan, tilaajan ja käyttäjän välillä. Rakennustoimikunnan puheenjohtaja Jaakko Pukkinen kiittää etenkin WasaConin vastaavaa rakennusmestaria Jussi Sillanpäätä hyvin hoidetusta vuorovaikutuksesta koulun ja kirjaston suuntaan, jolloin rakennusaikaiset häiriöt alueen käyttäjille on pystytty pitämään minimissään. Vastaava rakennuttajapäällikkö Martti Sillanpää kertoo, että liikuntahallityömaa saatiin liikkeelle rakentamista ajatellen oikeaan aikaan keväällä, jolloin olosuhteet rakentamiselle olivat suotuisat. Lisäksi aloitusajankohdan ansiosta suurimmat työvaiheet pystyttiin ajoittamaan koululaisten kesäloma-aikaan, jolloin ympäristö oli tyhjä pienistä koululaisista.

Valmiissa Isokyrö Areenassa on 2200 m² tilaa liikunnalle. Monipuolisesti erilaisiin tapahtumiin soveltuva laadukas monitoimihalli tarjoaa tilat useiden palloilulajien harrastamiseen aina salibandykentän kokoon saakka. Kenttää kiertävä parvekeosuus tuo lisää katsomotilaa suurempien turnausten ja tapahtumien järjestämiseen. Uudessa hallissa on monitoimikenttä sekä monipuolisesti puku-, katsomo- ja varastotiloja. Lisäksi hallissa on volttimonttu sekä noin 60 metrin mittainen koordinaatiosuora, joka palvelee koordinaatioharjoittelua sekä mahdollistaa juoksuharjoittelun. Samalla koordinaatiosuoran juoksurata toimii käytävänä, joka yhdistää uuden monitoimihallin viereiseen liikuntahalliin.