Laskentainsinöörin työ on paras tapa yhdistää rakentaminen ja matematiikka

Laihialainen Tea Kuusisto työskentelee laskentainsinöörinä WasaConilla Vaasassa ja rakastaa työtään.

”Valehtelematta voin sanoa, että minusta on ihanaa tulla töihin joka päivä. Työssäni yhdistyvät kaksi minulle mieluisaa asiaa, rakentaminen ja matematiikka, ja lisäksi meillä on aivan mahtava työyhteisö. Töissä on rento ilmapiiri, jossa kukaan ei naputa turhasta. Puhallamme aidosti yhteen hiileen,” hän sanoo.

Laskentainsinöörin tehtäviin kuuluu esimerkiksi määrälaskentaa, materiaalitoimittajien kilpailuttamista ja hinnoittelua. Tealla on keskeinen rooli rakennusurakoiden kilpailutuksiin tarvittavien asiakirjojen laadinnassa.

”Tarjouskilpailut pitävät motivaation korkealla – voitto on aina mahtava asia työnantajan kannalta, mutta omasta roolistani johtuen koen sen myös henkilökohtaisena onnistumisena. Rakennusala kehittyy koko ajan ja muun muassa talouden ja yhteiskunnan epävarmuudet heijastuvat siihen voimakkaasti, mikä pitää hereillä ja lisää työn kiinnostavuutta,” Tea kertoo.

Koko henkilöstöllä on valtavan iso halu kehittää tekemistämme ja kasvaa edelleen, mutta siitä huolimatta olemme säilyttäneet sen kodikkaan ja välittömän tunnelman, joka minuun alun alkaenkin teki vaikutuksen.

Ei se suoraviivaisin urapolku

Lukion jälkeen Tea etsiskeli omaa urapolkuaan ja keräsi työkokemusta eri aloilta. 24-vuotiaana hän hakeutui ammattikouluun, valmistui kolmessa vuodessa talonrakentajaksi ja pääsi alan töihin.

”Rakastin työtäni raksalla, mutta jossain kohtaa realiteetit nostivat päätään. Työ on tosi fyysistä, ja aloin kyseenalaistaa mahdollisuuksiani tehdä sitä vielä kymmenien vuosien päästä. Niinpä palasin takaisin koulunpenkille ja suoritin rakennusmestarin tutkinnon monimuoto-opiskeluna Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Opintojeni aikana perheemme kasvoi myös toisella lapsella.”

WasaGroupille Tea päätyi ammattikorkeakouluopintoihin kuuluvan työharjoittelun myötä vuonna 2019.

”Suoritin harjoitteluni hankintaosastolla ja jäin vielä extraamaan noin kuukaudeksi, minkä jälkeen palasin suorittamaan opintojani loppuun. Valmistuin keväällä 2021 ja pääsin WasaGroupille töihin laskentainsinööriksi. WasaConiin siirryin vastaaviin tehtäviin syksyllä 2022,” hän kertoo.

Ainutlaatuinen tunnelma puhuttelee

WasaCon on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ja toiminta laajentunut Vaasasta pääkaupunkiseudulle. Tea kertoo työnantajansa kuitenkin säilyttäneen tietynlaisen pienen yrityksen sielun.

”Koko henkilöstöllä on valtavan iso halu kehittää tekemistämme ja kasvaa edelleen, mutta siitä huolimatta olemme säilyttäneet sen kodikkaan ja välittömän tunnelman, joka minuun alun alkaenkin teki vaikutuksen. Tapaamme säännöllisesti myös kasvokkain, mikä on hieno tapa vaalia yhteishenkeä nyt, kun toimimme maantieteellisesti laajalla alueella ja töitä tehdään paljon etäyhteyksillä.”

Raksa-ajoiltaan Tea kaipaa eniten konkreettista tekemistä, mutta löytää sitä helposti kannettavan tietokoneen napsahtaessa kiinni työpäivän päätteeksi.

”Hurahdan helposti uusiin asioihin. Kaikkea olen kokeillut keramiikkatöistä ja kipsivalusta ryijyjen ompeluun. Tällä hetkellä pakerran islantilaisneuleita, ja juuri ilmoittauduin Maanpuolustuskoulutuksen kiväärikurssille. Toki myös lapset ja kaksi koiraa pitävät omalta osaltaan huolen siitä, että työasiat eivät pyöri mielessä vapaa-ajalla,” Tea sanoo.

Kiinnostaako sinua ura WasaConilla?

Ota rohkeasti yhteyttä!